fredag 3 april 2015

Långfredag.

I Sverige är långfredagen idag medan påsken infaller nästa helg här i Grekland.

Vi har underbart väder, blå himmel och omkring 20 grader.

Vår lilla väg är inte framkomlig just nu då man håller på att gräva ner avloppsrör. Vi hade blivit lovade att vägen skulle vara framkomlig efter klockan 15 varje dag men nu är klockan 18 och de håller fortfarande på och gräver.
Så här såg det ut tidigare idag.

På bilden håller Sussi som bäst och diskuterar med "gubbarna" Sussi bor här i byn och har varit tillsyningsman vid grävning och nedläggning av gasledningar i 30 år i Danmark..Hon hade säkert en del synpunkter. Hon berättade att när man gräver här måste man ha med sig en arkeolog  som kollar så att det inte finns något  av intresse i marken. Detsamma gäller i hela världen.
Igår var havet grönt och idag är det djupblått. Det växlar ständigt.


Nu är min del av rabatten klar. När jag kom hit var den full med det vackra ogräset med de gula blommorna som också syns på bilden i rabatten ovanför. Efter en del arbete ser den ut så här. Återkommer med mer bilder om några veckor för nu växer det så att det knakar.

 Du undrar väl varför jag fortfarande skriver och du ska veta att jag inte är så svår att övertala att fortsätta ett tag till. Det räckte med att några hörde av sig. Men det kommer att bli med betoning på bilderna i alla fall.

2 kommentarer:

  1. Nå fikk jeg lyst på en tur, men må nok smøre meg med tålmodighet til 30. mai.
    "Rørleggerne" er vel ferdige til den tid. Alt tar jo tid i Hellas. Så nettopp i en oversikt at de jobber mye mer enn skandinaver.
    Regner med at det er tiden de er på arbeid. Effektiv arbeidsinnsats er jo som vi vet ikke så sprek... ;-)
    Har du fått vaksiner og pass til Kasper og My? Det er nok ikke gjort i en handvending det heller hehe

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Ja, vi får väl se om de blir klara medan jag är kvar. Kasper och Lilla My har pass är chippade och har blivit rabiesvaccinerade. Nu fattas bara transportbur och så ska de avmaskas och avlusas en vecka innan vi reser. Det är väldigt fina katter som nu kommer att få ett nytt hemland. Du ska få se dem i sin nya miljö senare. Tråkigt att vi åker om varandra den här gången. Hoppas vi har bättre tur nästa gång. Kram.

      Radera