lördag 17 december 2016

Les Miserables.



För några veckor sedan var vi i Karlstad på besök hos dotter Johanna. Då passade vi även på att se den mycket omtalade föreställningen av Les Miserables på Wermlands Operan. Den har höjts till skyarna  och fått recensioner som världsklass. Vi är benägna att hålla med. Helt fantastisk! En upplevelse jag inte vill vara utan.

Innan musikalen åt vi en god trerätters middag på Kitchen & table. Så heter restaurangen på Clarion Hotell Plaza. Den ingick i det teaterpaket som vi köpt. Där ingick också övernattning med frukost på hotellet och biljetterna till musikalen. Det var ett mycket fördelaktigt pris.









Efter musikalen visades ett magnifikt ljusspel mot fasaden på operahuset.

Här kunde man se och höra lite av Les Miserables igen.





Vi åkte också och hälsade på Johannas häst Blizzard. Han blev Karlstadbo under hösten och ser ut att må bra med sitt nya liv. Allt enligt Johanna.



KÄRLEK.


Igår var jag på Frölunda Torg (ett stort affärscentrum ) i närheten. Jag blev förundrad över hur trevliga alla var mot varandra. Det småpratades i köerna fram till kassörskorna. Ingen julstress här inte. Vi äldre hjälpte varandra.  Idag när man ber om hjälp i en affär möts man alltid av någon vänlig och glad personal  som gärna hjälper till. Så har det inte alltid varit. Jag minns när man kom in i en affär och möttes av någon snorkig sur person  som det kändes som att man kom och störde. Stor skillnad nu bara de senaste åren.
Nu är så gott som alla julklappar avklarade men idag får bli en slappardag med mycket mys i bästa fåtöljen.
Ha en fin fjärde advent och njut av adventstidens ljus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar