torsdag 10 oktober 2013

Marknadsdag i Nea Chora.

Honung oliver och olivolja som är så både gott och typiskt för Grekland.


Mastodont stora rädisor.



Efter marknaden fortsatte en del av gänget från Arja till Motopaki för att äta middag tillsammans. I dag fotade Björn med min kamera så att jag skulle få vara med på bild också.


På torsdagarna är det marknadsdag i Nea Chora.

Det är roligt att gå där bland stånden och se om man hittar något av värde.Oftast inte, men det är blir en speciell stämmning med alla försäljare som försöker överrösta varandra.

Idag blev jag tipsad om ett speciellt skostånd som skulle innehålla skor av hög kvalitet. Hittade ett par beiga för tre euro. Får se om det är något att ha!

Grönsakerna är alltid frächa och fina. Köpte två knippor av dill och persilja som ska användas till stuvad potatis med lax och det som blir kvar ska jag frysa in. Knipporna är ca tio gånger större än de man kan köpa i Sverige.

Nu har många av övervintrarna kommit tillbaka efter sommaren i någon av de nordiska länderna och som vanligt var det trevligt att träffas igen.


Här på Arja träffas vi alltid efter att vi har handlat klart för lite samvaro över en kopp kaffe eller dylikt. Därefter brukar vi fortsätta till någon taverna för en bit mat och till sist en kaffe på Röda cykeln bakom kyrkan vid Halidon.


Jag får ingen riktig ordning på bilderna. Blogger trilskas med mig just nu.

Vädret: Värmen är tillbaka och vi har ca 25 grader och sol.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar