måndag 12 januari 2015

Dags för Egon.


Under lördagen utfärdades ännu en gång klass 2 varning den här gången för stormen Egon.
Vilket innebär att man kunde förvänta sig  vindstyrkor upp emot 40 sekundmeter i byarna och att en hel del träd skulle blåsa omkull.
Vissa broar stängdes av. Så var fallet i Göteborg där Älvsborgsbron stängdes av för trafik under kvällen och natten.
Färjetrafiken ställdes in och många tåg var inställda eller kraftigt försenade.

Vi kollade att inget hänt med vår båt. Allt var OK. En som inte haft samma tur är båten ovan som vält och en stötta hade gjort ett stort hål i skrovet.  




Vägen ner till båthamnen i Sandö var delvis översvämmad eftersom vattennivån är ovanligt hög. 

Det knakade och knirrade i huset och dånet från skogen lät som om vi bodde nära en järnväg med ständigt passerande godståg.
Inget hände dock med huset eller i grannskapet.

På Kreta har det väl varit ett snäpp värre. Runt nyår och precis när jag lämnat ön bröt helvetet löst med stora vattenmängder och översvämningar som följd. Hårda vindar gjorde bla  att det blåste in vatten under dörren in i min lägenhet. Snälla grannar observerade detta och torkade upp. Tack för det!

På höglänt terräng har det vräkt ner snö men Chania  som ligger vid havet  klarade sig men från Rethymno och Heraklio har jag sett bilder med snö. Temperaturen har också legat väldigt lågt och med tanke på att husen är så dåligt isolerade har många haft svårt att hålla värmen inomhus.
Nu hoppas jag på att det dåliga vädret är över både här och på Kreta och att ni där nere på ön kan få lite sol och värme igen.

På lördagen höll vi oss inomhus och fick färdigmålat den övre hallen. Nu ska vi bara sätt upp träpanelen i taket och måla trappan. Skönt att det äntligen blir gjort.

Vi har valt en grågrön färgskala på flera ställen i huset. Stora bilden från fondväggen i vardagsrummet. En nyans ljusare är nedre hallen och så nu ännu en nyans ljusare den övre hallen. 


Det gäller att hålla tungan rätt i munnen.. Det är ett svenskt  talesätt som betyder  " Att ta det försiktigt".

Idag gråväder här i Floda.
Ha en fin vecka önskar jag dig.



2 kommentarer:

  1. Goá toner, ljust och ändå varm känsla men så har du en bra inredningsådra.

    SvaraRadera
  2. Tack för berömmet men jag vet en som är ett strå vassare. DU! Kram

    SvaraRadera