söndag 1 mars 2015

Senapskyckling.

Kalo Mina! Hoppas att mars blir en skön vårmånad.

Här kommer ett litet middagstips. Lagade det i helgen efter att ha sett Jamie Oliver laga det. Smakade jättegott. 

Förenklad dauphinoise: Skiva 750 g fast, tvättad potatis med skalet kvar mycket tunt i exempelvis en matberedare. Skiva också en röd lök. Lägg i en vid kastrull. Slå på en skvätt hett vatten, knappt 2 dl grädde, 2 pressade vitlöksklyftor, 4-5 sardeller, 2 lagerblad, lite timjan, salt, nymalen svartpeppar och riven parmesan. Koka upp och låt sjuda under lock tills potatisen mjuknar, cirka 6-8 minuter. Häll över det hela i en ugnsform, riv parmesan över och gratinera i ugn på 225° i 15 minuter.
Senapskyckling: Klappa in kycklingfiléer med skinn med senapspulver (1 tsk per filé), salt och svartpeppar. Stek i olivolja, först på skinnsidan. Akta så det inte bränner vid. Efter ungefär en kvart strör du över finskuren vårlök eller en liten purjolök, 2 dl vitt vin och 1 dl grädde, 3-4 pressade vitlöksklyftor, lite färsk rosmarin och 2 tsk dijonsenap (enligt originalreceptet ska den vara grovmalen). Låt sjuda 5 minuter, lägg på ett lock och låt sjuda tills kycklingen är helt färdig. Plocka upp filéerna, skiva på snedden och lägg tillbaka i såsen.
Så här såg min middag ut. Jag gjorde rostade rotfrukter till kycklingen i stället.





4 kommentarer:

  1. Men vad gott det ser ut! Det vattnas i munnen när man ser dina bilder!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pröva för jag tror inte att ni blir besvikna.

      Radera
  2. Ser verkligen gott ut! Kycklin och senap är en bra komination, inte bara curry är bra till kyckling.
    Ha en trevlig fortsatt vecka!

    SvaraRadera